skip to Main Content

Miért lettem oktató?

Így hozta a sors talán, de ma már tudom, így lettem igazán kész szakember, így finomodott az én tudásom, mesterségem is. Hiszen tanulok a tanítványaimtól is, az ő hibáikból is tanulok és az ő sikereikből én is gyarapodom.
Szeretném átadni nekik a szakma szeretetét az emberek felé tanúsított alázatot és türelmet. A kötelező tananyag mellett szeretném ha éreznék milyen a szakma igazi szeánsza.

Ma már meghívást kapok szakmai vizsgákra, mint vizsgáztató, így mélységében is a háttér mögé nézhetek mire kell figyelnem oktatás alatt.

Minden nálam tanult “lányom” elvisz belőlem 1-1 darabot. Azt a darabot, ami számukra a legkedvesebb. Szeretném, ha pont úgy emlékeznének a nálam töltött évekre, mint ami nekem is megadatott. Hálával és szeretettel gondolok Hegedűs Katalinra és Giczey Tündére.

“A jó tanár egész életen át ható példát ad, egy olyan új világot nyit meg emberségben és tudásban, amelyet a diák soha el nem felejt.”

De milyen is a jó tanár?

A jó tanár már elfogadta saját magát. Személyes, egész életével tanít és nevel. A jó tanár nem elzártan él a tanítványaitól, élete egy nyitott könyv. A jó tanár szemléletet ad, az ismeretek összefüggéseit, az ismerethálózat felépítését mutatja meg. A jó tanár koherens, integráns és hiteles értékmintát jelent.
A jó tanár nyitott és a diákkal együtt tanul. Érzéke van a különlegesre, mindenben a jót, a pozitívat, az értéket keresi. A jó tanár legalább ötször annyit dicsér, mint amennyit szid. Kifogyhatatlan annak a szeretethálózatnak az építésében, amely a diákjainak nyit új és új utakat. A jó tanár egyszerre az állandóság és a változás egysége.

Facskó Barbara
kozmetikus
Auróra Szalon
+36 30 826 2750

Vezér Réka
kozmetikus
River Hair Studió
+36 70 702 8897

Mihály Zsófia
kozmetikus, fitoterapeuta, természetgyógyász
+36 20 983 8870

Kiss Fanni
kozmetikus
Lótuszvirág kozmetika
+36 20 451 8031

Mészáros-Nagy Tamara
kozmetikus
+36 70 414 4468

Lehoczki Vanessza

Back To Top